Sayfalar

19 Ocak 2013 Cumartesi

AİLE ODAKLI TERAPİ PROGRAMINDA SON GELİŞMELER

Serebral palsi'li çocuğu olan aileler için planladığımız Aile Odaklı Terapi (AOT) programının uzun programı 5 Mayıs- 9 Haziran 2012 tarihleri arasında 6 hafta boyunca, Cumartesi günleri saat 09:00-13:30 arasında gerçekleştirildi. 30 çocuğumuzun ebeveynleriyle birlikte başladığımız programı 37 ebeveyn/bakımveren tamamladı ve sertifikalarını aldılar. Programda yer alan tüm bilgilerin, uygulamaların ve görsel materyallerin yer aldığı kitap da baskıya verildi. Kağıthane Belediyesinin desteğiyle basılacak bu eserin bundan sonraki çalışmalara kaynak olmasını ümit ediyoruz.
Biz de bu arada aynı programın daha kısa (4 saatlik) bir versiyonunu hayata geçirdik. İlk 12 çocuğumuzun ebeveynleriyle toplandık ve değerlendirmelerimize başladık.
Bu eğitim programlarına katılan ebeveynlerimizin çocuklarını 3 yıl boyunca izleyerek, programın çocuklarımızın gelişimleri üzerindeki etkilerini izlemeyi amaçlıyoruz. Çünki şunu biliyoruz ki; SP'li çocuklarımızın hayatta varolmasının en önemli koşulu onları destekleyen ve güven veren, bilinçli ailelerdir.
Bu programlara katılmak isteyen 0-6 yaş arası SP tanısı alan çocuğu olan aileleri İstanbul Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Pediatrik Rehabilitasyon Biriminde bekliyoruz. Programımız ücretsizdir.


1 yorum:

  1. Merhaba,

    Bir tanıdığım için araştırıyorum. Programa katılabilmek için şahsen mi başvurmak gerekiyor?

    YanıtlaSil